Het gemeentebestuur van Kasterlee doet de laatste jaren veel inspanningen om een laagdrempelige communicatie met haar tieners en jongeren op te bouwen.

De gemeentelijke jeugddienst vertoeft daarom bijna dagelijks op populaire communicatiemedia op zoek naar zijn doelgroep. Op 26 oktober mocht ‘Wim van de Jeugddienst’zijn 1000ste vriend begroeten op Facebook. Deze gelegenheid wil de schepen van jeugd, Griet Noyens, niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
 
Jasmien Boonen (19) is leidster bij de Chiromeisjes van Kasterlee en wist haar vriendschapsverzoek perfect te timen. Op vrijdag 11 november wordt ze in de watten gelegd tijdens ‘Eventing for Dummies and Profs’, een boeiende dag die de jeugdraad van Kasterlee inricht voor organisatoren (in spe) van fuiven en muziekevenementen. Om 18 uur  wordt de 1000ste vriend in de kijker gezet en geven schepen Griet Noyens en jeugdconsulent Wim Soontjens haar een origineel verwenpakket cadeau.
 
Eventing for Dummies and Profs vindt plaats in het KSJ- en KLJ-lokaal van Lichtaart (sportcentrum Molenstraat) van 14 tot 20.30 uur. Meer informatie: http://www.kKaZz.be.